Ga direct naar inhoud

De beste bijbaantjes voor studenten

13 juli, 2020
Onbekend
Gesponsord door Bijles aan Huis
13 Juli 2020, door Jamie Schuller

Jamie is mede-eigenaar van het online platform voor bijles; Bijles Aan Huis. Bijles Aan Huis is onderwijspartner van Gumbo Millennium en vooral gespecialiseerd in wiskunde bijles, maar ook in andere vakken! Jamie heeft veel bijlesdocenten persoonlijk gesproken, waardoor hij een goed beeld heeft van populaire bijbaantjes onder studenten. In deze blog vertelt hij meer over bijbaantjes voor studenten.

Het beeld van de student die blut is, klopt vrij vaak. Veel studenten vinden het lastig om rond te komen zonder al te veel te lenen. Dit kan mede komen door het feit dat de studenten niet weten welke baantjes eigenlijk het best zijn om te kiezen. Om je wat beter op weg te helpen, heb ik hieronder de best bijbaantjes voor studenten op een rijtje gezet. Kies je voor een van deze bijbaantjes dan kan je prima bijverdienen naast je studie!

Oppasser

Baantjes als oppasser zijn populair bij veel studenten omdat ze veel flexibiliteit bieden. Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen hoeven sommige oppassers alleen 's middags te werken. Anderen die voor de baby's of slapende kinderen zorgen hebben het geluk dat zij tijdens het werken ook kunnen studeren, de baby slaapt nu eenmaal het grootste gedeelte van de tijd. Er zijn niet altijd baantjes te vinden als oppasser, maar als je een vacature kunt vinden is het geen verkeerd idee om hierop te reageren. Je zou iets kunnen proberen zoals Carly Cares

Call center

Veel studenten zijn in staat om aardig wat bij te verdienen door een headset op te zetten en te werken in een callcenter. Omdat het beleid van veel bedrijven is om hun klanten telefonisch te woord te staan, hebben veel werkgevers ook behoefte aan mensen die in de avond kunnen werken. Dit is voor jou als student natuurlijk ideaal, zo kun je namelijk alsnog al je colleges volgen. Hoewel deze baan goed zou kunnen passen voor elke student die duidelijk spreekt en niet bang is om een verkooppraatje te maken, zijn bedrijven vaak op zoek naar kandidaten die over eerdere verkoopervaring beschikken.

Bijlesdocent

Niet elke student heeft de kennis of de middelen om les te geven, maar degenen die dit wel hebben kunnen kiezen om bijles te geven. Banen voor bijles zijn te vinden op verschillende plaatsen. Je kunt eens kijken bij de tutoring programma's op de universiteit, maar je kunt ook langskomen bij Bijles Aan Huis. Hier kan je ook lesgeven aan leerlingen op de basisschool of middelbare school. Welk platform je als docent ook gebruikt, je zal als bijlesdocent veel autonomie en vrijheid hebben bij het werken. Daar komt bij dat je vaak veel meer betaald krijgt dan bij de andere soorten baantjes. Dit maakt het een prima bijbaan om te hebben. 

Er zijn natuurlijk nog veel meer leuke bijbaantjes die je kunt vinden, maar dit zijn toch wel echt de leukste die je kunt kiezen op dit moment. Door te zoeken naar een leuke bijbaan zal je in staat zijn om jouw studie net even wat makkelijker te bekostigen. Daarnaast houd je op deze manier wat meer geld over om die stapavonden te betalen, drankjes zijn nu eenmaal niet gratis in de kroeg!

Lijkt het jou ook leuk om bijles te geven en het team van Bijles Aan Huis versterken? Kijk dan gerust op de site, op de bijles geven pagina.