Ga direct naar inhoud

Nieuwe maatregelen oktober

De nieuwe maatregelen

Afgelopen maandag heeft de overheid tijdens een persconferentie nieuwe maatregelen omtrent het coronavirus bekendgemaakt. Een aantal van deze maatregelen zullen invloed hebben op onze vereniging en de activiteiten. Met deze mail willen wij jullie inlichten over de impact van deze maatregelen op de vereniging en wat we hier de komende tijd mee gaan doen.

Horecagelegenheden moeten om 22.00 sluiten. Normaal gezien starten onze soosen om 20.00 en eindigen om 23.00. Omdat dit nu niet meer mogelijk is zullen de soosen met ingang van de Spelletjessoos op donderdag 8 oktober om 19.00 starten. De bar zal om 21.30 de laatste ronde aankondigen en daarna sluiten. Om 22.00 sluit Het Vliegende Paard en zullen alle leden het pand moeten hebben verlaten.

Naast een vervroegde sluitingstijd mogen er ook maar 30 personen aanwezig zijn in een ruimte. Dit heeft invloed op het maximale aantal leden dat aanwezig kan zijn bij de soos, maar ook op de aankomende jaarlijkse ALV. Het bestuur is op dit moment op zoek naar een locatie die vrijstelling heeft voor de aanwezigheid van meer dan 30 mensen. Zodra hier meer duidelijkheid over is laten wij dit weten. Bij activiteiten buiten mogen maximaal 40 personen aanwezig zijn. Er wordt daarom ook gekeken naar mogelijkheden om een ALV buiten te houden. Indien de ALV niet fysiek gehouden kan worden, zal deze online plaatsvinden.

De intro

De introductieweek stond dit jaar gepland in de herfstvakantie, van 13 tot en met 17 oktober. Om deze introductie te mogen houden is in een eerder stadium ontheffing aangevraagd bij de veiligheidsregio. Sindsdien hebben de berichten over het stijgende aantal besmettingen en nieuwe maatregelen elkaar in rap tempo opgevolgd.

Het organiseren van de introductieweek wordt met de aangescherpte maatregelen steeds moeilijker. Omdat er op dit moment bijna wekelijks nieuwe maatregelen worden aangekondigd is het erg onzeker wat er in de herfstvakantie allemaal wel en niet kan. Daarnaast wordt het, door het oplopende aantal besmettingen, ook steeds gevaarlijker om een introductieweek te organiseren.

Om deze redenen heeft het IB samen met het bestuur afgelopen week besloten om de intro dit jaar niet in de huidige vorm door te laten gaan. Het IB gaat kijken naar alternatieve activiteiten om de nieuwe leden van dit jaar toch de kans te geven om de A-Tijd af te sluiten. Dit alles hangt ook af van hoe de situatie zich de komende weken ontwikkelt.

Wij hopen op jullie begrip rondom deze keuze en horen het graag als er nog vragen of suggesties zijn rondom de intro of de nieuwe corona maatregelen.

Disclaimer

De artikelen hier geven aan hoe Gumbo omgaat met de regels die door de overheid worden gesteld, maar zijn hier geen vervanging van.
Voor de meest actuele informatie, raden wij je altijd aan om de website van de overheid in de gaten te houden.

Meer informatie