Ga direct naar inhoud
Roelof's Schoolreisje XXL: Phantasialand

Roelof's Schoolreisje XXL: Phantasialand

Voetjes van de vloer, met 80km per uur

di. 09 mei, 07:00
€ 80,80
Openbare activiteit
Phantasialand, Bruhl
Deze activiteit is al afgelopen.

Net hersteld van BFO, gaan we op 9 mei even naar onze oosterburen om een bezoekje te brengen aan Phantasialand, het gaafste attractiepark van Europa.

Met recordzettende achtbanen, waterattracties waar je natter van wordt dan een Nederlandse storm en meer attracties per m2 dan een kermis, kan je jezelf de hele dag vermaken.

Okay, leuk, maar wat is het plan?

We verzamelen rond een uurtje of 7 bij het station in Zwolle, en knallen onszelf in een kleine 2,5 uur richting het Duitse Brühl om daar zo rond openingstijd voor de entreepoorten te gaan staan trappelen.

Vanaf daar is het een free-for-all (nee, laat die waterpistolen maar thuis). Ga je 8x op rij racen in de Taron, je gemiste douche inhalen in de River Quest, genieten van een rattenplaag in de Maus au Chocolat, of ga je gewoon een half uurtje zoeken naar de toiletten, da's helemaal aan jou!

Maar op een dinsdag!?

Ja, langdurig onderzoek (lees, 3x eerder) zijn we op dinsdag in Phantasialand geweest, en met fenomenaal lange rijen van 5-10 minuten is het dé dag bij uitstek om maximaal te genieten van het park. Het gemiddelde aantal attracties wat we de vorige keren haalde, was 11 (2e, 3e en 4e rondjes niet meegeteld).

Dat betekent dus wel dat je een dagje vrij moet nemen van je studie, maar dat moet haast wel te overleven zijn. Zit je in een project? Neem ze lekker mee! Genoeg stoelen in een trein en plek zat in het park.

Tickets en prijs

De tickets voor deze activiteit zijn voor je reis én de entree.

Helaas heeft Deutsche Bahn besloten om te gaan graven aan het spoor begin mei, dus de reis met de trein gaat helaas niet door. In plaats daarvan wordt er hard gewerkt aan vervangend vervoer (wat waarschijnlijk een setje auto's wordt, dus helaas niet alle voordelen van de trein).

Ga je liever op eigen initiatief richting Duitsland? Dat mag natuurlijk, maar dan moet je zelf je ticket even boeken via de site.

In het park en op de heen- en terugweg is eten en drinken op eigen kosten. Je mag natuurlijk thuis een lunch maken (en vergeet die waterfles niet), of alles in het park halen.

Paklijst

Een schoolreisje is natuurlijk niet compleet zonder paklijst, dus here you go!

 1. Een goed humeur
 2. Een geschikte outfit voor het weer
 3. Schoenen waar je een dag op kan lopen
 4. Waterfles (bij voorkeur met inhoud)
 5. ID-kaart of paspoort (en rijbewijs als je vroom gaat doen)
 6. Je entreebewijs
 7. Een blik Duitse taal (voor de taalbarrière)
 8. Een blik Engelse taal (voor als de Duitse taalbarrière je overmachtigt)
 9. Zonnebril
 10. Een reserve-outfit voor na de River Quest (optioneel, sterk aanbevolen)
 11. Spelletje voor onderweg
 12. Fotocamera (voor de actiefoto's in de wachtrij)